Інгредієнтибісквіт:
5 яєць
200г вершкового масло
250г цукру
1ст. мукі
1ч. л. разрихлітеля
1,5 ст. л какао
1ст. орехов
4ст. л сметани
1ст. сахарной пудри
0,5 ч. л лимонного соку.
крем 1:
500мл. слівок вище 30%
0,5 б сгущонного молока з присмаком кави.
4пачечкі закріплювача вершків.
глазур:
200мл. слівок
200гр. шоколада
10гр. желатіна.
горіхи або печиво для обсипання.
Спосіб приготуванняжовтки відокремити від білків, білки поставити в холодильник.
розмягчоное масло збити до білого з цукром, потім по одному додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
додати сметану, горіхи.
далі зменшити швидкість міксера до 1 і всипати розпушувач, какао і борошно.
білки збити з 1с. л цукрової пудри в кінці збивання дабавіть 0,5 ч. л лимонного соку.
і так на включення швидкості 1, продовжуючи збивати додати білки в 3 прийоми.
готове тісто вилити у форму змащені маслом і посипання борошном або сухарями.
форма діаметром 26см.
випікати при 200гр. до готовності.
я випікала при 180,60 хвилин.
готовий бісквіт остудити і розрезать на 3 частини.
тепер робимо крем: вершки збити до твердих піків, потім зменшити швидкість трохи і потроху додаємо сгущонку, коли маса стане однорідною додаємо по одному пакетику закріпітеля вершків.
готовим кремом рясно змастити коржі і трохи боки торта.
робимо глазур:
желатин намочити в 50г води.
вершки підігріти але не кип'ятити, розчинити в них желатин, потім додати шоколад і добре перемішати, до розчинення шоколаду.
дати добре охолонути, тоді ллємо на середину торта і глазур сама розтікається куди треба.
потім коли глазур ще прістинет, змастити боки торта і обсипати їх горіхами або печивом.
прикрасити за своїм бажанням.
Про рецептіцей торт, вже є на сайті без фото і з двома коментарями, може тепер оцініть такий смачний тортик.
|