ІнгредієнтиМінералка, будь-яка їдальня або лікувально-столова приблизно 300 мл краще холодна
Борошно 2 склянки
Сіль 1 ч. ложка
Цукор 2 ч. ложки
Щіпка соди
Сливки (15%) 200 мл
Яйце
Раст. масло
Вершкове масло
Спосіб приготуванняЗагалом все як завжди - замішуємо тісто все змішуємо, крім вершкового масла, можна за допомогою міксера, але я користуюся віночком, у мене наступна послідовність: у миску кладу сіль, цукор, розбиваю яйце, сода , потім вершки, мінералка (була новоесентукская), потім борошно. Тісто має вийде досить рідке. У нього ще перед смаженням млинців додати рослинного масла 1-2 ст. ложки. Головна складність при смаженні треба наливати мало тіста, щоб млинці були тоненькими, десь з 3-го почне виходити:)
У мене поверхню сковороди для млинців 18 см, так на неї потрібно розливати 25-30 мл тесту, ось.
Про рецептіОт вирішив млинчиків на вечір, тим більше що купа чорниці, суниці, малини, морошки, смородини! Ну й свої тонкощі, кожен млинець змащую шматочком вершкового масла, природно Вологодського. Якщо у вас масло не дуже смачне, можна це і не робити. Смачного всім!
|