Воскресенье, 23.06.2024, 06:06
Приветствую Вас Гость | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Главная | | Регистрация | Вход
Мой сайт
Форма входа
Меню сайта

Категории раздела
Інші рецепти [10]
Випічка [54]
Выпечка [19]
Гарниры [3]
Гарячі закуски [12]
Горячие закуски [6]
Десерты [8]
Другие рецепты [14]
Консервируем сами [3]
Основні блюда [35]
Салати [31]
Салаты [13]
Супи [8]
Супы [12]
Холодные закуски [12]
консервуючи самі [3]
Десерти [19]
Основные блюда [19]
Бутерброды и сэндвичи [1]
Гарніри [6]
Напитки и коктейли [4]
Напої і коктейлі [5]
Соуси-діпи-марінади [1]
Соуси-діпи-маринади [1]
Холодні закуски [9]
Новости [132]

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 2

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Поиск

Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Ссылки.
  • Мазовецка.

  • Главная » 2010 » Март » 21 » Паштет старопольської
    19:27
    Паштет старопольської

    Інгредієнти

    чотири качині грудки (загальна вага 1кг 200 г)
    600г свинячий корейки
    300г курячих печінок
    2 невеликі цибулини
    2 морквини
    корінь петрушки
    150мл білого сухого вина
    4 яйця
    80мл коньяку
    2 ложечки цукрової пудри
    мускатний горіх
    спеції
    Для тіста:
    300г борошна
    150г вершкового масла
    2 жовтки
    сіль
    Для желе:
    ложечка желатину
    80 мл Cointreau
    2 апельсина
    ложечка цукру

    Спосіб приготування

    Свята вот вот . . . ! Хочу Вам запропонувати блюдо, що як не можна краще вписується в сценарій найважливішого Свята на рік!
    Виконання, досить тривалий і трудомістка . . . але стOіт того, так і на честь свята можна присвятити свій час і зусилля :)))) Рецепт ще від нашої бабусі :-)))))

    На топленому маслі обсмажив чотири качині грудки (загальна вага 1кг 200 г).
    Свинячу корейку (600г) нарізав скибками і обсмажив на тій же сковороді.
    На скопилася в сковороді суміші жирів, обсмажив подрібнену цибулю (2 невеликі цибулини), нарізування півкільцями морква (2 шт. ) І корінь петрушки (1 шт. )
    Крила, корейку і овочі, переклав у велику каструлю.
    На сковороду влив 400 мл води і закип'ятити її (щоб усі корочки, які утворилися під час смаження, розчинилися у воді).
    Воду перелив в кастрюлю. Добавіл 150 мл білого сухого вина, 5 горошин запашного перцю, 3 лаврових листки ,12-15 горошин чорного перцю, сіль.
    Прикрив кришкою і варив на маленькому вогні дві години.
    За цей час . . . .

    На вершковому маслі трохи бжаріл 300г курячих печінок.
    Перетер їх через сито.
    Приготував масляне тісто: 300 г борошна змішав зі 150г подрібненого вершкового масла (повинно бути чут м'яке), 2 жовтки і щіпка солі. Тесто вимісити, обгорнув в плівку і поклав у холодильник.
    Через дві години м'ясо вийняв, з грудок зняв шкіру.
    Відвар процідив і поставив уварюється (повинно залишитися 1/3 об'єму).
    М'ясо пропустив через м'ясорубку (дрібне сито) 4 рази.
    Додав перетерті печінки, 4 яйця, 80 мл коньяку (можна бренді), обережно влив охолодженим уварені відвар (трохи відвару з осадом залишив "на потім" :-)))

    У масу додав 2 ложечки цукрової пудри, сіль, свежсмолотий чорний перець і свеженатертий мускатний горіх.
    Масу добре вимешал. Должна вийде "гладка", без грудок.
    Дві форми для паштетів змастив вершковим маслом і внутрішні стінки обліпив тестом (товщиною 2-3 мм).
    Форми наповнив паштетной масою, але не до країв.
    І в духовку, розігріту до 180 град, на 1 годину 20 хв.
    Через годину, полив поверхню паштетів, залишком відвару, щоб утворилася скоринка.
    Паштет готовий.
    Коли паштет охолов . . . . У 100 мл теплої води намочив ложечку желатину, додав 80 мл Cointreau і ложечку сахара. Закіпятіл. Оставіл остигати.
    Апельсин гарненько помив (навіть обдав окропом), переполовинив і нарізав напівколами.
    Уклав скибочки апельсина на поверхню паштету і щоб їх закріпити, полив невеликою кількістю желе. Оставіл застигати.
    От і все :-))))

    Про рецепті

    Ще можу Вам сказати (по секрету), що, приготував цей паштет, під час поїдання його, можете почувствівать себе в Парижі :-)))) Справа в тому, що не так давно, у час нашого сімейного торжества, в гостях у нас був мій друг Анрі, шеф-кухар, дуже відомого ресторану в Паріже. С того часу, такий паштет подають гостям і у нього в ресторані, дуже подобається :-))))
    Категория: Холодні закуски | Просмотров: 503 | Добавил: mrsuch | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0

    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтов - uCoz