Інгредієнтичотири качині грудки (загальна вага 1кг 200 г)
600г свинячий корейки
300г курячих печінок
2 невеликі цибулини
2 морквини
корінь петрушки
150мл білого сухого вина
4 яйця
80мл коньяку
2 ложечки цукрової пудри
мускатний горіх
спеції
Для тіста:
300г борошна
150г вершкового масла
2 жовтки
сіль
Для желе:
ложечка желатину
80 мл Cointreau
2 апельсина
ложечка цукру
Спосіб приготуванняСвята вот вот . . . ! Хочу Вам запропонувати блюдо, що як не можна краще вписується в сценарій найважливішого Свята на рік!
Виконання, досить тривалий і трудомістка . . . але стOіт того, так і на честь свята можна присвятити свій час і зусилля :)))) Рецепт ще від нашої бабусі :-)))))
На топленому маслі обсмажив чотири качині грудки (загальна вага 1кг 200 г).
Свинячу корейку (600г) нарізав скибками і обсмажив на тій же сковороді.
На скопилася в сковороді суміші жирів, обсмажив подрібнену цибулю (2 невеликі цибулини), нарізування півкільцями морква (2 шт. ) І корінь петрушки (1 шт. )
Крила, корейку і овочі, переклав у велику каструлю.
На сковороду влив 400 мл води і закип'ятити її (щоб усі корочки, які утворилися під час смаження, розчинилися у воді).
Воду перелив в кастрюлю. Добавіл 150 мл білого сухого вина, 5 горошин запашного перцю, 3 лаврових листки ,12-15 горошин чорного перцю, сіль.
Прикрив кришкою і варив на маленькому вогні дві години.
За цей час . . . .
На вершковому маслі трохи бжаріл 300г курячих печінок.
Перетер їх через сито.
Приготував масляне тісто: 300 г борошна змішав зі 150г подрібненого вершкового масла (повинно бути чут м'яке), 2 жовтки і щіпка солі. Тесто вимісити, обгорнув в плівку і поклав у холодильник.
Через дві години м'ясо вийняв, з грудок зняв шкіру.
Відвар процідив і поставив уварюється (повинно залишитися 1/3 об'єму).
М'ясо пропустив через м'ясорубку (дрібне сито) 4 рази.
Додав перетерті печінки, 4 яйця, 80 мл коньяку (можна бренді), обережно влив охолодженим уварені відвар (трохи відвару з осадом залишив "на потім" :-)))
У масу додав 2 ложечки цукрової пудри, сіль, свежсмолотий чорний перець і свеженатертий мускатний горіх.
Масу добре вимешал. Должна вийде "гладка", без грудок.
Дві форми для паштетів змастив вершковим маслом і внутрішні стінки обліпив тестом (товщиною 2-3 мм).
Форми наповнив паштетной масою, але не до країв.
І в духовку, розігріту до 180 град, на 1 годину 20 хв.
Через годину, полив поверхню паштетів, залишком відвару, щоб утворилася скоринка.
Паштет готовий.
Коли паштет охолов . . . . У 100 мл теплої води намочив ложечку желатину, додав 80 мл Cointreau і ложечку сахара. Закіпятіл. Оставіл остигати.
Апельсин гарненько помив (навіть обдав окропом), переполовинив і нарізав напівколами.
Уклав скибочки апельсина на поверхню паштету і щоб їх закріпити, полив невеликою кількістю желе. Оставіл застигати.
От і все :-))))
Про рецептіЩе можу Вам сказати (по секрету), що, приготував цей паштет, під час поїдання його, можете почувствівать себе в Парижі :-)))) Справа в тому, що не так давно, у час нашого сімейного торжества, в гостях у нас був мій друг Анрі, шеф-кухар, дуже відомого ресторану в Паріже. С того часу, такий паштет подають гостям і у нього в ресторані, дуже подобається :-))))
|