Інгредієнтитонкий бісквітний корж діаметром 20 см
8 печенек савоярді
150 гр темного шоколаду
250 гр маскарпоне
250 мл вершків жирністю від 33%
заморожена малина (або суміш улюблених ягід) -300 гр
60-80 гр цукрової пудри (за смаком)
Спосіб приготуванняІдею я подчерпнула з инета, але сильно видозмінила рецепт під себе . . . А тепер-рецепт бісквітного коржа наводити не буду-я зробила як на шарлотку, але він вийшов дуже пишним, і я його отполовініла по товщині.
Печенюшкі розрізаємо навпіл по висоті.
Розтоплюємо шоколад на водяній бані.
Збиваємо вершки з пудрою, акуратно лопаткою розтираємо з маскарпоне.
На блюдо в якому будемо подавати викладаємо бісквітний корж, встановлюємо кільце для торта (діаметр 23 см) і ставимо половинки печенек по стінках-я обзавелася дуже зручним універсальним кільцем, діаметр якого регулюється від 16 до 30 див:)-побризкати їх трошки сумішшю ягідного соку з яким-небудь запашним алкоголем-лікером, ромом . . . .
Змішуємо вершковий крем з шоколадом дуже ретельно, потім додаємо неразмороженние ягоди, викладаємо у форму і прибираємо в холодильник мінімум на 3 години.
Знімаємо кільце.
Смачного!
Про рецептіЯ трохи поквапилася і додала шоколад одночасно з малиною, шоколад не витримав холодового шоку і місцями застиг-це додало крему якусь родзинку у вигляді шоколадної крихти . . .
|