Інгредієнти800 г філе качки
сіль, мелений чорний перець
200 г чорної смородини
50 г червоної смородини
100 г малини
100 г ожини
0,5 склянки червоного сухого вина
0,5 склянки цукру
дрібка кориці
1 ч. л. крохмалю
рослинна олія
Спосіб приготуванняРозігріти в сковороді невелика кількість рослинного масла. М'ясо качки викладати порціями по 6-8 шматочків і смажити по 1,5 хв. з кожного боку. М'ясо повинне злегка підрум'янитися. Обсмажене м'ясо загорнути у фольгу і залишити в теплому місці.
, Що залишився в сковороді сік від спекотного злити в миску з порічковим соком. Додати вино, цукор і корицю, перемішати. Крохмаль розвести
Ягоди перебрати, дуже акуратно промити, розкласти на паперові серветки і дати обсохнути. Кілька ягід малини і ожини, а також гілочки червоної смородини відкласти для оздоблення. Смородину протерти через сито, збираючи сік у миску; макуха загорнути у серветку і віджати.
Перелити вийшла смородиновий суміш у сотейник, поставити на вогонь і довести до кипіння, зменшити вогонь. Постійно помішуючи, влити крохмаль. Ретельно розмішати, щоб не було грудочок. Потім додати, що залишилися, ягоди малини та ожини, перемішати і готувати 1 хв. Зняти з вогню.
Готове качине філе викласти на блюдо, полити соусом. Прикрасити відкладеними ягодами і гілочками червоної смородини.
|