Інгредієнти1ст молока
1ст (неповний) жирних вершків
1,5-2 ст. Лож. швидкорозчинного кави (гранули або порошок)
1/4ст вишні
0,5 ст цукру
10г желатину
50мл води
Печиво (поламати на шматочки)
Спосіб приготуванняЖелатин замочити в 50мл води.
З вишні виймаємо кісточки, перетворюємо ягоди в пюре.
У каструлі змішуємо 0,5 ст молока, 1/4ст цукру і вишневе пюре. Помішуючи, довести до кипіння. Влити сюди ж половину від усієї кількості вершків і знову, помішуючи, довести до кипіння.
Половину замоченого желатину розтопити і ввести в молочно-вишневу масу, добре перемішати і зняти з вогню. Вилити у форму, застелене плівкою, і поставити в холодильник для застигання.
Залишилося молоко, цукор і кава змішуємо в каструлі і також доводимо до кипіння. Вливаємо залишилися вершки, знову, помішуючи, доводимо до кипіння. Розтоплюємо решті желатин, вливаємо в масу, добре перемішуємо, знімаємо з вогню. Даємо трохи охолонути, періодично помішуючи.
Дістаємо з холодильника форму із застиглою вишневою масою. Розкладаємо зверху шматочки печива і покриваємо рівним шаром кавової маси. Знову прибираємо в холодильник до повного застигання.
При подачі перевернути на блюдо, зняти плівку, розрізати на порції.
Про рецептіУ мене вишневий шар не встиг застигнути до кінця, коли я викладала кавову масу, тому вийшов такий рісунок. Десерт мені сподобався. Підійде любителям кави, тому що відчувається гірчинку. Якщо кава не любите, замініть його на шоколад або взагалі зробіть без добавок. Бланманже виходить не дуже солодке (я так більше люблю), якщо любите послаще, покладіть більше цукру.
|