Інгредієнтитісто філо - 400 р. Це означає 14 найтонших тесту аркушів розміром 35х40 см
йогурт - 400 г
яйця - 4 штуки
олія оливкова - не менше половини склянки, а можна і більше
вода содова - близько однієї склянки
бринза з коров'ячого молока - 250-300 г
оливкова олія для змащування форми
Спосіб приготуванняДонечко попросила дружину зробити баница, і я подумав, що даремно досі приховував цей прекрасний рецепт. У неї виходить завжди дуже смачно. Ми звичайно з'їдаємо половину баница ще гарячою, хоча, звичайно, краще дати їй охолонути і стабілізуватися, а при необхідності завжди можна потім підігріти у хвилі, буде смачніше свіжоспеченої.
Дуже тягнуло втрутитися в процес приготування, але в мене так не вийде. Твердо знаю, бо пару раз пробував, в тому числі як-то разом з донечкою. Так що сьогодні я продюсер рецепту і його фотограф.
Духовку включили на максимум, бринзу дали на велику тертку.
Йогурт змішали з яйцями, оливковою олією і содової водою і збили в однорідну масу.
Форму для баница змастили оливковою олією і почали викладати філо по одному листик, підгинаючи краю тесту усередину форми, змащуючи кожен лист йогутровой масою, загладжуючи дерев'яною ложкою і пересипаючи бринзою.
Бринзу підгадали так, щоб закінчилася на передостанньому аркуші, а йогурт навпаки так, щоб на верхній лист вилити побільше.
Встановили в духовку на самий верх, ближче до Тену, вже хвилин за 10-15 банічка здорово піднялася.
Тоді переставили форму на середину духовки і зменшили температуру до 140с.
Банічка Випікати близько однієї години. Ролики для піци негайно розрізали на половинки-четвертинки, розклали по тарілках. І знали ж, що подостившая буде смачніше, але як утриматися-то було?
Смачного!
Про рецептіХотів назвати цей рецепт "Баніца", але дружина сказала, що її мама називає його "Банічка". Ну, значить, так і я назву. А щоб можна було знайти пошуком, назвав . . . Баніца "Банічка". Ось ще декілька фотографій, дивіться, яка вона красива:
|