ІнгредієнтиНа 1 склянка борошна - 100-125 г масла або маргарину, 4-5 яєць, 1 стакан води,? чайної ложки солі, 1 склянка вершків, 2-2,5 ст. ложки цукру, 1/4 пакетика ваніліну або 1-2 ложки лікеру.
Спосіб приготуванняВлити в каструлю стакан води, додати масло, сіль і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить, всипати відразу все борошно, розмішати і на слабкому вогні проварити 2-3 хв, помішуючи. Потім зняти каструлю з вогню і додавати яйця (по одному), ретельно розмішуючи. Як тільки тісто почне тягтися, припинити додаток яєць, тісто обробити у вигляді булочок, викладаючи їх на лист, злегка змащений маслом, на відстані 3,5-4 см один від іншого. Для випічки поставити лист в жаркий духову шафу на 15-20 хв, а як тільки булочки зарум'яняться і збільшаться в обсязі, зменшити жар в шафі і допекти булочки до готовності.
Готові булочки надрізати уздовж з одного боку і, відкривши, наповнити середину вершками, збитими з додаванням цукру та ваніліну або лікеру. Можна їх заповнити також заварним або вершковим кремом. Потім посипати цукровою пудрою, покласти на блюдо і подати.
|