ІнгредієнтиКоржі
50 гр вершкового масла
1 чашка цукру
3 яйця
3 ст л меду
1 ч л соди
2 ст л горілки (можна не класти)
1/2 ч л солі
3 чашки борошна
Крем
1 літр 25-30% сметани
1 ст л ванільною есенції або коньяку
1 склянка цукру
волоські горіхи (за бажанням)
Спосіб приготуванняТісто в оригінальному рецепті готується на водяній бані. Закип'ятити воду в каструлі, зверху поставити миску, в якій будете робити тісто. Вода під мискою повинна весь час потихеньку кипіти.
Покласти в миску масло, цукор, злегка збиті яйця і зігріти всю масу, постійно помішуючи віночком. Додати мед, потім сіль і соду (негашене) і постійно помішуючи тримати на водяній бані до розчинення цукру, близько 5 хвилин. Всипати 2 чашки борошна, перемішати, продовжуючи нагрівати тісто ще 5 хвилин (тісто має добре прогрітися). Зняти миску з водяної лазні додати ще одну чашку муки і замісити тісто.
Прогріти духовку до 190C.
Розділити готове тісто на 8-10 частин. Розкотити кожен шматок (я розкочують прямо на пергаменті, на ньому і переношу на деко) до кола розміром 20-23 см (поки один печеться розкотити інший).
Випікати коржі 6-7 хвилин до зарумяніванія.
Гарячі коржі обрізати за трафаретом і повністю остудити на решітці. Решта обрізки розкришити використовувати для обсипання торта.
Збити сметану з цукром. Змазати коржі і краю торта кремом (між коржами можна додати дрібно порубані підсмажені горіхи або додати горіхи в крихту і обсипати торт). Прикрасити за бажанням.
Поставить торт в холодильник для просочення на 8-12 годин.
Про рецептіпримітки JanochkaH . 1. Я роблю тісто не на водяній бані, а безпосередньо на вогні - в маленькій тефлоновою кастрюльке. 2. Горіхи не кладу. 3. В крем терту додаю лимонну цедру (злегка розтираю її вилкою з цукром, і потім змішую зі сметаною і збиваю). Медяник за рецептом ElenaW, яким вона поділися на гуд-Кука, я скопіювала рецепт на кукінге у JanochkaH, нічого не змінювала. Торт мені дуже сподобався і чоловікові теж _________________
|