ІнгредієнтиКартопля 8 шт. (велика)
Ваші улюблені спеції
Соняшникова олія
Спосіб приготуванняКартоплю очистити, порізати на 4 частини поздолж, а потім ещо каждий шматочок на 2.
Я кладу картоплю у велику каструлю, посипаю спеціями і добре перемешиваю. Но ідея federal з пакетом мені сподобалася, візьму на замітку.
Протвень змастити олією на 2 мм. Картошку, каждий шматочок вікладивать рядами одна коло одної, потім простіше перевертати.
Ставити в розігріту до 200 гр. духовку. Запекать близько часа. Когда одна сторона зарумянітса (близько 15 хв), перевернути на іншу і так поки всі сторони не стануть "золотими".
Про рецептіТаку картопельку можна їсти з улюбленим соусом, або з овочевим салатом. Мі ж їмо з чесноком. 3 зубця подрібнити на чеснокодавке, залити 50 мл. кіпятка і пропарити 5 мін. Додать 1 ст. л. рослинного масла. Еще гарячої картоплю перекласти в каструлю, залити часниковим соусом, накрити крішкойі добре перетрусіть. Пріступать до їжі через 2-3 хв. (не більше, інакше картопля перестане хрестеть). А на рахунок названія. Мандибурка ето по староукраїнські-картопля.
|