Інгредієнтина тісто:
3 склянки (250 мл) борошна;
5 яєць;
1 ст. ложка молока;
дрібка солі.
0,5 л. соняшникової (рафінованого) масла;
для сиропу:
1 склянку меду;
1 склянка цукру.
Спосіб приготуваннязамішуємо тісто. Даємо йому годинку настоятися і починаємо катати джгутики. Я робила в-перший раз, та й джгутики кшталт катала маленькі - а почала варити - вони в мене розбухли і стали як макарони - так що, чим менше і тонше ви їх катає, тим краще!
У каструлі нагріваємо масло й починаємо обсмажувати шматочки тесту (отримуємо типу "хмиз"). Готові палички складаємо в каструлю більше (я брала на 10 літрів), на дно каструлі кладемо паперовий рушник, щоб стікало зайве масло.
Починаємо варити сироп. На повільному вогні розтопити мед у невеликій каструлі. Поступово додаючи цукор, помішуючи, зварити сироп. Цукор повинен повністю розчинитися.
Заливаємо гарячим сиропом "хмиз" і добре перемішуємо широкою лопаткою. Довго заважати не можна тому що сироп почне застигати.
Викласти суміш на велике блюдо (може вийти і не на одне) і допомагаючи плоскою алюміневой кришкою, спресувати суміш, одночасно надаючи йому форму, що відповідає Вашим естетичних смаків.
Ще 2 способи сформувати суміш:
1) змочити руки холодною водою;
2) викласти суміш у форму покриту пергаментом.
Посипати зверху цукровою пудрою.
Нарізати чак-чак на шматки і їмо з чаєм.
Смачного! :)
|