Інгредієнти4 склянки кислого молока, 1 склянка сметани, 200 г бурякової гички, 1 буряк середньої величини, 100 г свіжих огірків, зелена цибуля, кріп, 2 яйця, 1-2 ст. ложки огіркового розсолу або бурякового квасу, сіль, цукор.
Спосіб приготуванняБуряки й молоду бадилля вимити. Бадилля нарізати тонкими смужками і зварити з буряком в киплячій підсоленій воді. Буряк вийняти і натерти на тертці. Огірки вимити, зняти шкірку і тонко нашаткувати. Лук і кріп промити, відкинути на друшляк, дрібно нарізати. Яйця зварити круто, охолодити і нарізати на часточки. Кисле перемішати зі сметаною, додати остиглий відвар з буряком і бадиллям, огірки, зелень, а також буряковий квас або огірковий розсіл. Посолити, підсолодити, покласти часточки яєць.
|