ІнгредієнтиТІСТО
Борошно 2 склянки
Вершкове масло 50 гр.
Сметана 150 гр.
Яйце 1 шт.
Цукор 1 ч. л.
Сіль 1/2 ч. л
Сода 1/4 ч. л.
НАЧИНКА
Цуккіні 1 невеликий
Мідії морожені 200 гр.
Порей ~ 10 см.
Яйце 1 шт.
Сирок плавлений 100 гр.
Молоко ~ 50 мл.
Сир «Чечіль»-косичка.
Спосіб приготуванняГотуємо тісто. Масло кімнатної температури збити з яйцем, додати сіль, цукор, сметану, перемішати. Борошно просіяти, змішати з содою, додати в тісто 1 стакан, перемішати (я робила це міксером). Другий склянка борошна висипати на стіл, викласти на неї тісто, вимісити. Я вимішують не на столі, а у великій мисці, просто мені так було зручніше. Тісто вийшло липкі, але муки я більше додавати не стала. Поки готувала начинку, миску з тістом накрила і відставила в сторону (не в холодильник). У мене була форма для піци приблизно 24 см в діаметрі, я використовувала 2/3 тіста.
Для начинки цукіні натерла на крупній тертці, трохи прісоліла залишила хвилин на 10.
Мідії розморозити, порей нарізала півкільцями. Сирок (у мене був «З цибулею для супу») натерла на тертці. Яйце збила з молоком. Цуккіні віджатися від зайвої рідини, всі інгредієнти змішала в мисці. При необхідності начинку можна підсолити.
Обробну дошку і качалку змастити олією, 3/4 тіста розкачати, перенести його у форму, оскільки тісто вийшло досить ніжним, краще зробити це, намотавши його на качалку, щоб не порвалося. Косичку «Чечіла» розплести, викласти вийшли смужки сиру по периметру форми і обернути їх краєчком тесту - вийде «борт». Викласти начинку. Частину, що залишилася 1/4 тіста розкачати, нарізати смужками, зробити з них грати.
Випікати при 180 гр. приблизно 40 хвилин. Подавати можна теплим або остившім.
Про рецептіПиріг готувала за двома рецептами з нашого сайту. Тісто і оформлення від zooz, начинка від mimi. Вийшло добре, смачно! Навіть чоловік, який мідії не любить, пиріжок їв із задоволенням. Марина, Аня, большое спасибо за вкусняшка! , Що залишилася, 1/3 тіста поклала в харчовій пакет і сховала в холодильник на найхолоднішу полку. Через два дні спекла з нього ще один невеликий пиріжок, за цей час тісто трохи потемніло, але на смак це не повліяло. На останньому фото - сир "Чечіль". Можна замінити будь-яким не дуже твердим сиром, тільки тоді його потрібно нарізати невеликими брусочками і викласти їх по периметру тесту.
|