Інгредієнтибуряк (середнього розміру) 3 шт
філе оселедця (малосольною) 3-4 шт
цибулина 1 шт
Цацікі (грецька "соус-салат", tzatziki-тцатцікі-Сацик-дзадзікі) ок. 2-3 ст. л
гранат (великий) 1 шт
чорний перець (на смак)
лимончик
Спосіб приготуванняФіле оселедця нарізати невеликими смужками (або кубиками), буряк (1 шт. ) і цибулю нарізати теж кубиками, заправити "салат-соусом" цацикі, поперчити і перемішати.
Викласть все в салатницю, розрівняти ложкою, потім інші 2 буряків натерти на крупній тертці і розподілити по поверхні, промазати "салат-соусом" цацикі і прикрасити гранатом, часточками лимона.
Відмінна закуска під холодну горілочку!
Смачного!
Про рецептіTzatziki-тцатцікі (в готовому вигляді) продається також в магазинах. Вже як тільки не називають цю страву - і Цацікі, і дзадзікі, і дзадзикі . . . Причому російській людині здається, що ця множина, і є якийсь одиничний Цацікі. Але його немає! Тому що Цацікі - це "соус-салат-закуска", відокремити від нього одна Цацікі неможливо. Блюдо це дуже просте, смачна і ароматна. Ось кілька рецептів з нашого сайту: http://koolinar. ru/recipe/view/11097 (rezept), http://koolinar. ru/recipe/view/12431 (angelina-z), http://koolinar. ru/recipe/view/14000 (natawhv), http://koolinar. ru/recipe/view/25428 (udav).
|