Суббота, 18.05.2024, 14:58
Приветствую Вас Гость | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Главная | | Регистрация | Вход
Мой сайт
Форма входа
Меню сайта

Категории раздела
Інші рецепти [10]
Випічка [54]
Выпечка [19]
Гарниры [3]
Гарячі закуски [12]
Горячие закуски [6]
Десерты [8]
Другие рецепты [14]
Консервируем сами [3]
Основні блюда [35]
Салати [31]
Салаты [13]
Супи [8]
Супы [12]
Холодные закуски [12]
консервуючи самі [3]
Десерти [19]
Основные блюда [19]
Бутерброды и сэндвичи [1]
Гарніри [6]
Напитки и коктейли [4]
Напої і коктейлі [5]
Соуси-діпи-марінади [1]
Соуси-діпи-маринади [1]
Холодні закуски [9]
Новости [132]

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 2

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Поиск

Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Друзья сайта
  • Ссылки.
  • Мазовецка.

  • Главная » 2010 » Март » 18 » Тісто філо. Восторг.
    19:30
    Тісто філо. Восторг.

    Інгредієнти

    упаковка тіста філо-200г
    масло вершкове, розтоплене - 100г

    Спосіб приготування

    Чи любите ви тісто філо так, як люблю його я? Я його обожнюю: абсолютно несмачне, ламке, дуже делікатна, що вимагає стільки праць, навіть за умови покупки готового. Но варто тільки згадати тонку хрусткий корочку , на пам'ять приходять тисячі варіантів начинки і з морозилки дістається коробочка з ним . . .
    Мій чудовий чоловік утверждат, що угорські жінки роблять тісто самі. І, мовляв, він сам неодноразово притягувався на допомогу при розкачування-витягіваніі. Я на такі подвиги не здатна! Тісто має бути розкатано дуже рівномірно і тонко-тонко, листів тесту повинно бути багато , товщина їх однакова, листи, на які тісто розріже, повинні вийти одного розміру, тому що обрізки розкотити практично неможливо; тісто прісне, висихає миттєво (та й не будь-яка борошно підійде для тіста філо, тісто філо замішується на борошні з дуже високим вмістом клейковини ). Навіть з магазинним слід звертатися вміло і швидко.
    Я мріяла про штрудель, не штрудель з листкового тіста, а самому сьогоденні - з філо. І мріяла ще перевірити побачене по телевізору у Гордона Рамсі -
    смак десерту з смаженого філо. Со штруделя початку, а про десерті забила. Когда філо потрапляє до рук, хочеться зробити всього потроху . . .
    Тісто разморажіваем. Разогреем духовку до 170 градусів і заздалегідь приготуємо місце работи. Расстелім на столі харчову плівку: вона допоможе згорнути тісто, та й тісто доведеться змащувати олією - краще нехай жирної виявиться плівка, а не стол. І ще один шматок плівки знадобиться: поки що працюємо з одним листом, інше тісто краще прикрити щоб уникнути висихання.
    Розтоплюємо вершкове масло. Много! І кладемо ближче пензлик, їй ми будемо змазувати листи.
    Обережно відкриваємо упаковку тесту (Відкрили? Тепер ви зрозуміли, про що я говорила?). Листи тонкі, свертути в рулон, нам належить їх акуратно розгорнути і не повредіть. Раскладиваем на плівці лист тесту і змащуємо його розтопленим маслом. Накладиваем наступний лист і знову змащуємо маслом. Прі моєму жадібно бажання зробити три види випічки, двох листів основи достатньо.
    Начинка для штруделя у мене приготували заздалегідь: розпарений ізюм, мелені волоські горіхи, кориця, натерное на велику тертку яблуко, цукор - все перемешано. Третій лист тіста викладаємо довільно на два попередніх (він буде внутрішнім рулетом, його доведеться рухати, так що хай лежить на масляним шарі), присипаємо панірувальними сухарями частина листа, розкладаємо начинку на ній, оступився від країв, загортаємо короткі краю усередину і звертаємо нещільний рулетік. Рулетік-заготовку таким же чином загортаємо у два заздалегідь приготовлених ліста. Штрудель до випічки майже готов. Бумагу для випічки змащуємо маслом, укладаємо майбутній штрудель і його теж Промазуємо зверху олією.
    Для пиріжків знадобиться не менше двох лістов. Викладиваем перше - змащуємо маслом - накриваємо другий - змащуємо маслом. Два листа разом нарізаємо на кілька смуг, на край смуги викладаємо начинку (у мене сир фета, до нього непогано б що-небудь додати, наприклад, кріп, але я чомусь виявилася не готова, а роздумувати тісто філо не дозволяє) і складаємо смужку трикутником поступательно. К кінця смужки начинка виявиться надійно упакована в трикутнику з усіх сторон. Укладиваем трикутники на змащену маслом папір для випічки і їх теж змащуємо маслом .
    Подивитись техніку згортання таких пиріжків можна в Оксани
    http://koolinar. ru/recipe/view/5758
    (у мене не було можливості фотографувати в процесі приготування)
    І, до речі, дуже гарна "Баклава" у Алли - http://koolinar. ru/recipe/view/9773
    Ще хочеться корзіночек. Для них підійдуть дефектні листи тесту (з поломками, тріщинами, оборванимі краями), складені вдвічі (знову ж таки промазали маслом між шарами). Достатньо вирізати майже квадрати за розміром кексовой форми. Уложіть їх у змащені маслом формочки, довільно загнути краю (запечене тісто філо збереже форму) і всі заготовки можна відправляти в духовку. Випекать до світло золотистого кольору, на пересушівать. Для корзіночек повинно вистачити 10 хвилин, для штруделя знадобиться хвилин 20.
    У кошиках у мене полуниця і, що залишився від торта, заварний крем. Крем надзвичайно смачний, що нагадує хороший пломбір.
    Крем: Збити 5 желтков. Стакан молока закип'ятити з 150г цукру, ввести збиті жовтки, помішуючи на невеликому вогні довести до загустенія. Развесті 5г желатину в невеликій кількості молока. Набухшій желатин ввести в злегка остиглий крем. Остудіть і ввести 300г збитого вершкового масла.

    От і все. Жаль, що все вже з'їдено . . .

    Про рецепті

    Ся поема - пряме продовження блогу Mimi, була опублікована мною в ЖЖ і виносити її головну сторінку кулінара я зовсім не збиралася, виставила знімки в особистому блозі зі словами подяки людям, які зацікавили мене тестом філо. На свою біду заглянула в рецепти, що претендують на публікацію в кніге. Оказалось, "Віденський штрудель" - "випічка смачна, не становить ніяких труднощів її приготувати. " Пройти мимо не вдалося, хоча намагалася з усіх сіл. Pазошлась пущі Еріка. Бродя по інтернету ( і не тільки російськомовному), ні в одного з Кулінарів не знайшла призову взяти й приготувати тісто самому. А от застереження про виробників не дуже якісної продукції встречала. Кулінарія - вона штука тонкая. Как тісто філо . . .
    Категория: Випічка | Просмотров: 1477 | Добавил: mrsuch | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0

    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтов - uCoz