ІнгредієнтиСливки 22% - 400 мл.
Жовток - 2 шт.
Яблуко велике - 0,5 шт.
Цукор - за смаком
Кориця - на смак
Борошно - на око, щоб вийшло млинцеве тісто.
Спосіб приготуваннязастоялася у мене в холодильнику упаковка 22%-х вершків. І не знала, куди б їх прилаштувати цікавіше. І зважилася на експеримент - зробити на вершках млинці, але не прості, а з яблучним секретом.
У ємність для змішування тіста вилити вершки, додати жовтки. Бзбіть блендером.
Половину яблука порізати невеликими кубиками, додати в вершково-яєчну суміш. Слідом за яблуками додати цукор і корицю. Знову збити блендером до отримання однорідної консистенції (тобто свіжі яблука в тесті повинні подрібнити до стану пюре).
Збиваючи, потроху додавати борошно, поки не вийде звичне млинцеве тісто.
Випікати бажано на маленькій сковорідці, так як тісто дуже ніжне, на великій сковорідці його складніше перевертати.
Подавати можна зі сметанкою, але в нас полетіли млинці, не встигнувши охолонути, і самі по собі.
Про рецептіТакий варіант млинчиків ще називають "з внутрішньою начинкою". Млинці дуже ніжні, з легким яблучним смаком. Раньще я робила такі на молоці, але на вершках мені сподобалося більше.
|