Інгредієнти125г сл. масла
1ч. л. ванільной есенції
1/4 чашки/55г/цукрового піску
1 яйце
1 чашка/150г/самовосходящей борошна
1 1/4 чашки/185г мелених горіхів/
15 глазурованих вишень, половинками
Спосіб приготуванняЗбити сл. масло, есенцію, цукор і яйце міксером до однорідної гладкої маси. Додати просіяне борошно. Замісити тісто, потім брати чайною ложкою, і, надавши форму кульки, обваляти в мелених горішках, злегка приплюснути. У центр печеньки укласти половинку вишеньки, розкласти печеньки на Протвино, покритий пекарської папером на відстані 4 см один від одного і випікати при температурі 180 градусів 15 хвилин, до світло корічевого кольору. Остудити на грати, потім перекласти на блюдо.
Мої примітки. З даної кількості борошна в мене вийшло липке тісто, додала трохи ще, щоб можна було скачувати кульки. Обвалюють у кокосової стружці. Рушила звичайну просту муку, для отримання самовосходящей борошна додала 2ч. л. пекарского порошку на 1 чашку звичайної борошна. Замість ванільною есенції додавала ваніль на кінчику ножа.
|