Інгредієнти2 варені картоплини
3 зварених круто яйця
200 г зеленої стручкової квасолі
400 г консервованої білої квасолі
100 г оливок без кісточок
2 банки (по 185 г) консервованого тунця
2 качана салату-латуку
8 помідорів чері
Заправка
2 ч. л. готової крупнозернистою гірчиці
1 зубчик часнику
1 ч. л. цукру
2 ст. л. оцту
4 ст. л. оливкової олії
сіль, чорний перець за смаком
Спосіб приготуванняЧасник подрібнити, змішати з гірчицею, цукром, оцтом і оливковою олією. Приправити за смаком сіллю і перцем. Дати настоятися 15 хвилин.
Зелену квасолю вимити, скласти в друшляк і опустити в киплячу воду на 6 хвилин, а потім відразу ж перекласти в миску з крижаною водою і остудити. Відкинути на друшляк. Білу квасолю відкинути на друшляк, дати стекти всієї рідини. Оливки нарізати кільцями. Тунця вийняти з банок і розім'яти виделкою. Салат розібрати на листя, вимити й обсушити. Укласти салат на дно великої страви, скропити 2 ст. л. заправки.
Картопля і яйця нарізати скибочками, помідори - на половинки. Розкласти картоплю, яйця і помідори по краю страви. Змішати білу і зелену квасолю з оливками, помістити в центр блюда. Зверху покласти шматочки тунця. Полити заправкою.
|