шпинат - 1кг.
цибуля зелена - 100гр.
яйце - 2-3шт.
петрушка. укроп-по 50гр.
цибулю-порей 200гр.
сир фета -250 гр.
вершки-100гр.
тісто листкове-1кг.
сіль перець за смаком.
Спосіб приготування
зелень добре промить. висушіть і нарізати
додати натертий на крупній тертці сир. нарезанний колечками порей. яйца і слівкі. посоліть і поперчіть. все добре перемішати.
тісто розділити на 2 частини і розкачати на ширину дека.
викласти начинку на нижній лист тіста/заздалегідь викладений на листі/. накрити верхнім лістом. края добре защипнути і злегка надрізати пиріг на порції не прорізаючи тесто. смазать зверху оливковою олією.
випікати при температурі 175-180 град. 40-45 хв.
Про рецепті
цей пиріг дуже популярний у греків. дійсно. він багатий на вітаміни і сприяє гарному травленню.