Інгредієнтияйця-10шт.
цукор -3,5 склянки
борошно-1стакан
молоко-0, 5л (можна замінити 1б. згущеного молока)
масло вершкове-400гр.
желатин-30-40 гр.
Фрукти: ананаси шматочками, ківі-2шт, банан-1шт. ілі будь-які, які ви любите.
Шоколад без добавок-100гр, коньяк або горілка-50гр. , Але необов'язково
форма роз'ємна.
Спосіб приготуванняПопередньо залийте желатин соком від ананасів або хол. водою 2/3 склянки рідини. Фрукти нарежте кубиками і рясно змочіть коньяком чи горілкою за бажанням, але без спиртного теж добре виходить.
Бісквіт:
4 яйця та 1ст. цукру збити в пишну масу, коли вона збільшиться в об'ємі в два рази, акуратно ввести 1 ст. борошна і випекти в рознімної формі бісквіт. Дати добре охолонути, розрізати на два коржі.
Поки випікається бісквіт готуємо два крему для Суфле:
1. Масляний:
простий спосіб: масло і 1 бан. взбейте в пишну масу і додайте ваніль на кінчику ножа.
або
"Гліссе": 0,4 л молока, 2 ст. цукру варити 5 хвилин, розмішати з отавшімся молоком 6 жовтків і постоятнно заважаючи молоко влити яєчну суміш. Не припиняючи заважати, суміш почне густіти, довести майже до закипання, але не дати закипіти і згорнутися яєць. Остудити. Потім збиваючи масло невеликими порціями додавати гліссе. Заварка може піти не вся. Крем виходить дуже ніжним і смачним.
2. Безе:
6 білків і 0,5 ст. цукру збити, що б не було крупинок цукру. У готове Безе додайте розпущений желатин і треба
дуже впевнено і швидко соеденіть разом два крему, масляний і безе. Постарайтеся, що б вони соеденілісь в однорідну масу, обидва крему повинні бути однією температури, додайте нарізані фрукти. Суфле вилийте на нижній бісквітний корж, що покладіть у форму і накрийте другим. Поставте торт в холодильник або в морозилку на пів години для застигання. Потім зніміть кільце рознімної форми і краю обверніте шоколадом. Я це роблю так: розпускаю на водяній бані шоколад з ложкою молока і намазує на смужку паперу рівну висоті і довжині окружності вашого торта. Шоколад застиг, обверніте торт цією смужкою, притискаючи до бортика торта і зніміть папір. Можна залити весь торт шоколадом, це ваше бажання і фантазія і так само прикрасити за настроєм. Здається, що дуже складно, це не так, мій син його готує часом вдаліше, ніж я.
|