ІнгредієнтиГорбуша - 700-800 гр
Сир твердих сортів (у мене пармезан) - 200 гр
Шпинат - 100гр
Сік одного лимона
Сливки (невеликий жирності) - 2 ст. л. (можна обійтися і без них)
Сіль, перець
Спосіб приготуванняБеремо нашу попередньо обробленої і очищену рибку і нарізаємо на порційні шматочки, у мене вийшло 4 шматочки (якщо у вас цільна тушка середнього розміру, можна приготувати її цілком).
Поливаємо рибку соком лимона і залишаємо маринуватися на годинку. Після цієї процедури поміщаємо ще у форму з високими бортами, туди ж відправляємо маринад, посипаємо перцем (якщо є велика любов до солі, то можна і посолити), потім покриваємо шматочки сумішшю натертого сиру зі шпинатом і вершками. Покриваємо форму фольгою і відправляємо в розігріту духовку при 180 С на 20 хвилин, потім знімаємо фольгу й залишаємо рибку в духовці ще на 10 хвилин.
Готову рибку можна полити соусом, в якому вона готувалася, я віддаю перевагу в цьому випадку соєвий. Виходить дуже просто і смачно. Приємного вам апетиту!
Про рецептіЯкщо у вас ціла тушка рибки тягне на 700гр, краще буде приготувати її цілком, послідовність та ж, тільки сирно-шпинатовий суміш вкладаємо в черевце. Успіхів
|