Інгредієнтидля тіста:
7 гр свіжих дріжджів (взяла 0,5 ч л сухих дріжджів)
240 мл води теплої
350 гр хлібної борошна пшеничного
1 ч л солі
Для начинки:
пучок петрушки
6 зубчиків часнику
75 гр вершкового масла (можна взяти 100 г)
Спосіб приготуванняДріжджі розвести у воді. Борошно просіяти з сіллю. Влити розведені дріжджі, змішати.
Дати відпочити 10 хвилин, потім ретельно замісити м'яке тісто.
Місити 10 хвилин на робочому столі.
Потім готове тісто перекласти в миску, накрити.
Залишити підходити на півтори години.
Тим часом зробити олія з петрушкою:
Великий пучок петрушки, дуже дрібно посікти (у мене вона була порізана не дуже дрібно)
6 зубчиків часнику, дрібненько покришити
75 гр вершкового масла кімнатної температури (я взяла 100 гр)
Все ретельно перемішати, залишити з мисочці, в холодильник не ставити. Потрібно м'яке.
Тісто розділити на 4 частини, кожну частину розкачати в тонкий корж.
Змазати масляної масою (розрахувати щоб вистачило на 4 хлібця)
згорнути в 3 шари накладаючи спочатку праву сторону на середину, потім ліву (можна і навпаки)
знову змастити масляною сумішшю і повторити процес описаний вище, ще раз змастити і згорнути навпіл викласти на деко застелений папером для випічки
залишити підходити в теплому місці (зараз я це роблю в нагрітої до 40 градусів духовці)
на 45 хвилин.
Розігріти духовку до 230 градусів і випікати хлібці 25-30 хвилин.
Про рецептіЦе так смачно, ароматнода ще й корисно, все таки часник по осінньої негоди хороша профілактика від гріппа. Петрушку можна замінити будь-який травичкою на ваш смак
|