Інгредієнти3 яйця
150 г цукру
150 г борошна
150 г маргарину
50 г маку
1/2 ч. л. соди
300 г чорносливу
250 г білого шоколаду
Спосіб приготуванняМак розмолоти в кавомолці, змішати з борошном і содою. Маргарин розтопити. Чорнослив залити невеликою кількістю води і проварити на слабкому вогні до консистенції "варення".
Яйця збити з цукром до міцної стійкої піни, влити розтоплений маргарин, перемішати. Всипати борошно з маком і содою, швидко і акуратно перемішати, вилити тісто у форму (діаметром 20-22 см). Випекти при температурі 180 градусів (за Цельсієм), остудити, розділити на 2 коржі.
На нижній корж викласти половину чорносливу, накрити другим коржем. На верхній корж викласти, що залишився, чорнослив.
Шоколад розтопити і покрити весь пиріг.
Про рецептіМожна мак і не молоти. Але розмелений мак віддає весь аромат і смак тесту - спробуйте, впевнена, що сподобається.
|