Інгредієнти115 г вершкового масла
2/3 склянки цукру
3 яйця
1 склянку 15% сметани
1і1/3 склянки борошна
1 чайна ложка ванільного цукру
1 чайна ложка соди
1 чайна ложка розпушувача
Начинка:
3/4 склянки цукру
2 чайні ложки кориці
1 стакан рубаних горіхів (у мене фундук і волоські)
2 столові ложки холодного вершкового масла
Спосіб приготуванняЗбити масло з цукром до гладкості. По одному додати яйця, ретельно збиваючи після кожного. Додати ванільний цукор, перемішати.
В сметану всипати соду і відставити убік. Треба взяти ємність побільше, тому що сметана, після додавання соди, збільшиться в об'ємі майже в 2 рази.
Борошно змішати з розпушувачем.
В олійно суміш додати борошно в 3 прийоми, чергуючи зі сметаною, і, перемішуючи ложки після кожного додавання.
Начинка: змішати цукор, корицю і горіхи. Додати холодне масло і пальцями розтерти в крихту.
Форму вистелити папером для випічки. Викласти половину тіста, зверху - половину начинки, потім знову тісто і зверху присипати начинкою.
Випікати при 175 градусах 45-50 хвилин. Остудити.
Пригощайтеся!
Про рецептіПиріг дуже смачний, розсипчастий, повітряний. З молоком дуже здОрово.
|