ІнгредієнтиДля тіста:
5 яєць, 180 г цукру,
1/2 пачки ванільного цукру,
250 г вершкового масла,
150 г борошна, 1 ст. ложку білих сухарів,
1 пачку порошку для печива.
Для прошарку і крему:
вишневе або малинове варення,
мелене ядро волоського горіха,
60 г цукрової пудри,
2 яйця, 2 ст. ложки молока,
1/3 пачки ванільного цукру,
60 г тертого шоколаду,
60 г вершкового масла.
Спосіб приготуванняЗбити в піну 5 яєчних жовтків, цукор і ванільний цукор, додати до неї розтерті дочиста вершкове масло, просіяні сухарі, змішаний з борошном порошок для печива і міцну піну з 5 яєчних білків.
Змазати форму вершковим маслом, посипати сухарями і випікати в ній при середній температурі чотири однакових круглих пласта. Торт готується таким чином: нижній шар покрити кремом, другий - фруктовим повидлом, а зверху посипати меленим горіхом, третій пласт намазати знову кремом. Весь торт покрити кремом і посипати ванільним цукром. Приготування крему: 60 г цукрової пудри розтерти з двома яйцями в піну, додати до неї 2 ст. ложки молока, ванільний цукор і зварити густу масу. Помішуючи, охолодити її, додати тертий шоколад, вершкове масло і все розтерти в однорідну пишну масу.
|