ІнгредієнтиБезе:
4 білка
1,5 ст. сарни піску,
ванілін
Крем:
4 жовтки
3/4 ст. цукру
300 г масла вершкового
1 ст. л. кава
1 ст. води
рубані горіхи
Спосіб приготуванняЗбити білки до щільної піни (щоб при перевертанні миски вони не виливалися)
Додати цукор, знову збити.
Додати ванілін
На деко постелити папір для запікання, добре змастити її маслом. Розкласти маленькими порціями безе, піч години дві на дуже слабкому вогні.
Крем:
зварити кави - 1 ст. ложку каву варити в 1 ст. води, поки не залишиться 1/2 ст. кави. Остудити.
4 жовтки збити з 3/4 склянки цукру, додати масло, знову збити, додати кава (без гущі).
Коржики змастити кремом, пересипаючи горіхами, скласти на блюді гіркою. Потримати ніч в холодильнику.
Про рецептіУ низці магазинів можна купити готові дрібні безе без крему, на вагу, дуже удобно. Еслі хтось (цілком справедливо) побоюється є сирі яйця, можна жовтки в крем не класти і приготувати звичайний вершковий крем (цукор прокип'ятити в 1/2 ст. молока, збити з маслом), додавши в кінці збивання в крем 1 ч. л. розтертого розчинної кави.
|