ІнгредієнтиУпаковка листкового тіста бездріжджового
Для білкового крему на 12 трубочок:
6 білків
1,5 ст. цукру
лимонна кислота - на кінчику ножа
Спосіб приготуванняПриготувати трубочки мені захотілося вчора, коли побачила еклери від mimi (я їх теж дуже люблю), от і згадала про такий тістечку, як трубочка. Я не знаю можливо є і готові формочки під цю справу, у мене таких немає, і на ідею їх виготовлення мене наштовхнув рецепт від jelena_73 торт "Новорічна ялинка"
Підготовчі роботи:
Лист А4 розділити навпіл, згорнути кульочки, низ підрізати, обгорнути фольгою.
Пласт листкового тіста розрізати на 6 смужок
Кожну розкачати, щоб збільшилася в довжину рази на 2
Конус обмотувати тестом з кінчика по спіралі, наприкінці защипнути краю
Випікати в аэрогриле стоячи (см. фото) хвилин 10
Знімаються дуже легко (так що можна формочки використовувати ще раз)
Остудити і заповнити кремом
Я використовувала білковий, але можна будь-який ваш улюблений
Білковий крем на 12 трубочок:
6 білків (брати краще охолоджені) - збити
1,5 ст. цукру змочити водою, так щоб тільки цукор став вологим і на вогні розчинити до сиропу
Цей сіропчік вливати у білки, продовжуючи збивати поки не загустіє.
Про рецептіВирішила додати трохи інформації про білковому кремі: 1. Белкі відокремити від жовтків, щоб у білки жовток не потрапив! 2. Яйца повинні бути охолодженими. 3. Збити білки спочатку до загустения, потім вже сіропчік, прям гарячий і продовжувати збивати, поки не загустіє. Не лякайтеся, коли на початку додасте сироп, буде злегка рідко. Головне не переборщити з водою, тільки змочити цукор. Можна зробити простіше просто додавати сах. пудру або цукор, але ось гарячим способом виходить крем ніжніше.
|