ІнгредієнтиТісто: кефір, яйця, борошно, розпушувач.
Начинка: смажена капуста, цибуля, гриби (не обов'язково).
Соус: сметана, яйце, сир, спеції.
Спосіб приготуванняДуже важливо: всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Рецепт зручний тим, що начинку можна зробити заздалегідь, заморозити (тільки не соліть!!). Але перед випічкою пирога розморозити не менше, ніж за 6 годин.
Тісто: 0,5 л. кефіру збити міксером з 3 яйцями, додати борошно з розпушувачем, замісити в м'яку консістенцію. Виложіть у форму, змащену маслом, на борти тоже. Прікройте рушником, нехай вистоїть, поки готуйте начинку.
Начинка: обсмажити до готовності з цибулею (півкільця) тонко нашатковану капусту, якщо подобається, додати будь-які гриби (тільки не консервовані), можна розтерті сухі, посолити, трохи дати куркуми (спеція яскраво жовтого кольору, підійде і каррі). Під кришкою млоїти НЕ надо. Пусть охолоне до комн. температури.
Соус: 150 г сметани, 2 яйця, жменя тертого сиру, додайте туди які подобаються спеції, краще сухі трави (базилік, орегано, петрушка, кріп)
Складання: начинку викласти на тісто, залити соусом. Духовка вже розігріта при 200,15 хв.
Випікається 40 хв, готовність - золотистий колір тесту і соуса. Пусть охолоне у формі, в прочиненими духовці.
Холодний теж смачно.
Якщо чесно, то так можна готувати пиріг і з іншим "зайвим" гарніром (пюре, квасоля). І це не виглядає як "я почистив холодильник" Головне-не треба боятися!
|