ІнгредієнтиВам знадобляться:
курятина і бульйон з неї
2 середні картоплини
1 велика цибулина
1 морква
1 помідор (у мене був заморожений)
150 гр. броколі або цвітної капусти
2 зубчики часнику
петрушка (побільше)
хрін (1 ст. ложки)
гірчиця (1 ст. ложка)
сіль
Спосіб приготуванняЯк-то раз підгледіла я в передачі Смак рецепт незвичайного супчика, і від ліні своєї зробити його зібралася нескоро, але як приготувала вперше - з тих пір він у мене на постійному озброєнні - його із задоволенням їсть мій син і не тільки. Отже:
Зварити курячий бульйон, курку дістати, звільнити від кісточок (в оригінальному рецепті була куряча грудка, подрібнена кубиками), повернути назад у бульйон.
Додати картоплю, цибулю - все середніми кубиками, моркву - на крупній тертці.
Дати закипіти, посолити (за бажанням можна підсилити смак розсипчастим бульйоном) хвилин через 10 додати брокколі та подрібнену помідорку (попередньо звільнивши її від шкірки).
В оригінальному рецепті не було селери, а у мене як раз вдома був, подумавши, я додала ще й четвертинку кореня селери, потертого на крупній тертці - і не пошкодувала - смак селери і гірчиці дуже доповнюють один одного.
Варити до готовності всіх овочів - приблизно ще хвилин 10.
За хвилину до виключення додаємо часник, столову ложку гірчиці, столову ложку хрону (не соромимося), всипаємо петрушку, накриваємо кришкою і виключаємо газ.
Слід дати йому постояти хвилин 5-10, щоб часник віддав свій аромат.
Ось і все.
Про рецептіСуп гарний тим, що він цілком ситний і разом з тим діетічен: у ньому немає нічого обсмаженого - та й не потрібно - смак тепер більше, ніж повний.
|