ІнгредієнтиБІСКВІТ: 6 яєць, 240г. цукру, 90г. борошна, 90г. крохмалю, 150г. роздрібнений фісташок. КРЕМ: 1 банку консервованих фруктів (абрикоси, персики, груші - на смак), 20г. желатину, 500 г. вершків 30-35% жирності, закріплювач для вершків 3-4 пакетики, 2-4 ст. л. цукру, сік 1 лимона. ДЛЯ ПРИКРАСИ: Будь-які улюблені фрукти та ягоди, 1 упаковка желюючий заливки для торта, 50г. роздрібнений фісташок
Спосіб приготуванняБІСКВІТНЕ ТІСТО: 1. Взбіть білки в щільну масу з дрібкою солі, поступово додати 120г. цукру. Збивати поки цукор повністю не розчиниться. 2. Желткі, 120г. цукру, 3 ст. л. гарячої води і за бажанням ванільний цукор - збивати, поки маса не збільшиться в 2-3 рази і не розчиниться повністю цукор. 3. Соеденіть білкову та жовткова маси, перемішувати акуратно. 4. Добавіть размельченниє фісташки. 5. Соедініть борошно з крохмалем, просіяти в яєчну масу і акуратно перемішати. 6. Виложіть у форму і випікати при 150 гр. близько 50-60 хвилин. КРЕМ: Сік з консервованих фруктів (200-230мл) присмачити лимонним соком і цукром, додати розчинений желатин. Поставити в холодильник, поки маса не почне застигати. Збити вершки; з'єднати з застигають соком. Якщо маса зажідкая, поставити в холодильник "подзастить". Бісквіт розрізати на 2-3 шару. Збирати торт з бортiком від форми. Кожен корж змастити кремом, за бажанням на який-небудь шар викласти фрукти. Поставити в холодильник, поки крем не застигне. Після цього прибрати бортик, змазати край залишками крему, прикрасити крихтою з фісташок. На верх торта викласти фрукти та ягоди, залити желюючий заливкою.
Про рецептіБісквіт краще випікати за день до свята, щоб трохи "подчерствел".
|