ІнгредієнтиШоколад чорний 75%-100-120гр.
Вершки 33%-120гр.
Цукор-100гр.
Какао-1ст. л.
Масло вершкове 40гр.
Коньяк-2ст. л.
Зефірка крем-Брюллов-1шт.
білий шоколад для прикраси
фольга щільна
Спосіб приготуванняЦі цукерки я дарую всім, хто зараз живе далеко від своєї Батьківщини України. Ці цукерки в 80-і спробувала вперше на Україні, завдяки родички, яка працювала завмагом, а все смачне "діставалося" тільки "з під поли"! Вираз то яке, молодь мене не поймет. Недавно, поверталася з Москви через Україну і в Крімінчуге чоловік зайшов з цукерками, коли я побачила, ту саму Стрілу, не втрималася, та й не намагалася зупинитися перед спокусою і ностальжі.
"Золотинка" зберегла, що б спробувати зробити такі ж, покладаючись на досвід кращих кондитерів сайту.
Перш, я підготувала підставку для кульочках (грати з мікрохвильовки мене підійшла)
Розплавити шоколад (в мікрохвильовці на мінімальній потужності-5 хвилин)
Пензликом, як нас вчила Наташа човник у своїх майстер-класах, нанести всередині кульочках шоколад і поставити в холодильник застигнути.
Тим часом готуємо начинку для цукерок, вершки + цукор уварювали до легкого загустения, додаємо масло і какао, проварюємо хвилинку і покладіть дрібно нарізаний зефір. Помішуючи, що б не пригоріло, уварювали масу до однорідного стану, знімаємо з вогню додаємо коньяк і добре перемішуємо. (дрібні шматочки зефіру відчуваються)
Остуджуємо до теплого стану начинку і наповнений шоколадні кульочки, повертаємо назад в холодильник, через 5 хвилин дістаємо і закриваємо кульочки розтопленим шоколадом.
Остаточно даємо застигнути цукерок та (в оригіналі) накапати білим шоколадом крапочки. У мене не було шоколаду, я на не застиглий шоколад доклала малюсінькі безешкі. Смолоскипи вийшли.
Про рецептіЗнайшла фотку оригінальних конфетНаглядно покажу, як виглядає розгортка для кульочках
|