Інгредієнти400 гр. борошна
250 гр. сахарного піску
2 яйця і ще 1 жовток
70 гр. очищеного і нарізаного мигдалю
1 ст. ложка кедрових горіхів
2 ст. л. молока
1 ст. л. меду
1 пакетик пекарського порошку або 1ч. л. соди
трохи солі
Спосіб приготуванняЗамісити тісто, додаючи потроху молоко, розкачати "джгутиками" шириною 3 см і укласти на лист, застелений папером для випічки (відстань між смужками тіста 3-4 см). Випікати при температурі 180 град. в протягом 10 мін. Винуть деко з духовки, розрізати смужки поперек на шматочки довжиною 2 см. і повернути в духовку на 5-7 хвилин, поки печиво не стане темно-жовтого кольору.
Охолодити і подавати до столу. Пріятного апетиту!
Про рецептіРецепт я не розміщувала до тих пір, поки сама не спекла - вийшло дуже смачне печенье. Я нарізала його ромбиками-так воно красивіше виглядіт. А тепер трохи про сам печиво: "Кантуччі делла Тоскана" -- класика, його подають до солодкого десертному віну. В магазинах це печиво і вино часто продають у наборе. Настоящіе класичні кантуччі випікають з мигдалем, але зустрічаються вони і з цукатами, і з шоколадом, і з іншими добавками. До речі, кантуччі можна маку на запашний свіжозаварений чай-теж дуже смачно!
|