Інгредієнтиспаржева квасоля 1кг
баклажани 0,5 кг
цибуля ріпчаста 0,5 кг
солодкий перець 0,5 кг
томати 0,5 кг
гриби печериці 1кг
бекон або жирний окіст 300г
мисливські сосиски (або обсмажена свинина) 1кг
сир сулугуні (або бринза, або 50 на 50) 500г
сметана 500г
борошно 1 ст. ложка
рослинна олія для смаження
м'ясний бульйон 0,5 л
Спосіб приготуванняОвочі перемити. Спаржеву квасоля - обрізати хвостики і порізати на три частини. Цибуля, баклажани, солодкий перець очистити і нарізати кубиками приблизно 1см. Томати обшпарити зняти шкірки і дрібно нарізати. Гриби нарізати крупною соломкою приблизно за розміром спаржевої квасолі. Бекон і сир нарізати кубиками по 1см. Мисливські сосиски порізати довгою 2-3см.
На сковороді на сильно розігрітій рослинній олії обсмажити окремо, послідовно, всі овочі та гриби скласти їх в каструлю залити 0,5 л. бульйону і поставити тушкувати на маленькому вогні. Бекон обсмажити, потім додати мисливські сосиски, обсмажити їх до рум'яної скоринки. На цьому ж жирі обсмажити ложку борошна і додати борошно, бекон і мисливські сосиски в каструлю до овочів, добре перемішати. Коли спаржева квасоля стане м'якою додати сметану, сир. Гасити ще кілька хвилин, посолити, додати спеції. Подавати відразу по готовності, з'їдається зазвичай без залишку, кількість продуктів з розрахунку на 10-12 порцій. Приємного апетиту.
|