Інгредієнти120 г маргарину, 100 г цукру, соки цедра 1 лимона, 200 г борошна, 100 г фруктового джему, суміш з 100 г мелених горіхів ( волоських) і 100 г цукру, 1 збитий білок.
Спосіб приготуванняЖир (смалець) розтерти з цукром, додати яєчні жовтки, сметану, лимонну цедру, трохи солі, перемішати. Всипати борошно і замісити тісто, що витримати в холодному місці 20-30 хв. Розкачати тісто в 2 коржі однакової величини (коржі). Одну корж покласти на лист, змащений маслом, намазати його абрикосовим варенням, посипати 2-3 ст. ложками мелених горіхів і покрити інший коржем. Форми вирізати печиво. Зверху змастити збитим білком і посипати меленими горіхами, змішаними з цукровим піском. Поставити в нагріту духовку і випікати до готовності.
100 г смальцю (свинячий пряжений жир), 250 г цукрового піску або краще цукрової пудри, 3 яєчних жовтки, розтертих дочиста, натерта цедра 1 лимона, 2 ст. ложки сметани, щіпка солі, 500 г борошна, абрикосове варення, мелені горіхи для посипання і збитий у піну білок.
|