ІнгредієнтиБаранина молода 1 кг.
Картопля 1 кг.
Морква 3-4 шт.
Цибуля репч. 3-4 шт.
Помідори 1-2 шт.
Капуста св. 1/2 качана
Сіль 1-1,5 ч. л.
Перець чорний мелений
Перець червоний мелений
Сало курдючне 150 - 200 гр.
Лавровий лист 2 шт.
Перець чорний горошком 10 шт.
Зира мелена
Перець гострий в стручках 2 шт.
Ягоди ялівцю 8 шт.
Мускатний горіх 1 щіпка
Зелень (у мене селера)
Спосіб приготуванняБаранину (в ідеалі молоду, парну, на кістці) нарубати розміром із сірникову коробок. Добавіть крупнонарезанний лук і перемешать. Оставіть на 3-4 години, можна на ніч.
Обсмажити м'ясо з цибулею в казані на курдючному салі до рум'яної скоринки.
Овочі очистити і нарізати поізвольно крупно. У помідор видалити шкірку.
Покласти моркву в казан з м'ясом і злегка підрум'янити.
Налити води, покласти лавровий лист, перець горошком, картоплю та капусту.
Довести до кипіння і томити під закритою кришкою до готовності капусти.
Потім додати помідори й інші спеції і тушкувати ще 20-25 хв.
Загальний час гасіння в мене зайняло 2 часа. Прі готуванні на багатті час летить непомітно і уточнити такий нюанс я не можу.
Шулюм не повинен бути сухим і якщо рідина впоратися треба додати ще окропу або бульйону.
Викласти на велике блюдо, посипати зеленню.
Про рецептіШулюм-це густий суп з баранини і овочів, але можна вживати і в якості другого блюда. Строгіх правил і рецепту для шулюма ні-які овочі є, такі й іспользуют. Едінственное правило-шулюм готують на багатті, але в вогкий зимовий вечір так захотілося гарячого шулюма, що бажання переважило.
|